In de Media - www.moedigemoedersspakenburg.com

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In de Media

 
 
 

Intervieuw met Tinie de Graaf Moedige Moeders Spakenburg.
LOPIK - In het rioolwater van de gemeente Lopik zitten minder sporen van drugs dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek.
http://www.rtvutrecht.nl- geplaatst: zaterdag 18 juni 2016

 

10 Jaar moedigemoeders spakenburg

BUNSCHOTEN SPAKENBURG 03-11-2014
- Tiny de Graaf uit Spakenburg heeft een gemeentelijke onderscheiding gekregen voor haar steun aan ouders van drugsverslaafde jongeren. Ze kreeg de onderscheiding maandagavond uit handen van burgemeester Melis van de Groep.

De Graaf richtte tien jaar geleden Moedige Moeders op. Deze organisatie ondersteunt ouders die zich geen raad meer weten met hun verslaafde kinderen. Ze kwam in actie toen ze haar eigen zoon ten onder zag gaan aan drugs: "Je kan in deze situatie namelijk nergens terecht en je hele gezin wordt kapot gemaakt door die drugs."

INGRIJPEND
Voor ouders is de verslaving erg ingrijpend, zegt De Graaf: "Als ouder word je ook meegetrokken in de verslaving. Je bent als het ware een slaaf voor de verslaafde". Omdat De Graaf zag dat ze in Bunschoten niet de enige ouder was met een verslaafd kind, richtte ze een lokale afdeling op van Moedige Moeders.

Bij de uitreiking van de onderscheiding waren maandag ook ex-verslaafden aanwezig. Klaas-Henk Zwaan, één van hen, zag pas nadat hij afgekickt was wat de gevolgen van zijn verslaving zijn geweest: "Je blijkt dan achteraf iedereen van wie je houdt, pijn en verdriet te hebben gedaan". Mede dankzij Moedige Moeders is hij al zes jaar clean en zijn z'n familiebanden hersteld.

"IK HEB HEM TERUG"
Zwaan is blij dat hij nu alle ellende achter zich kan laten: "Ik ben nu gezegend met een mooie vrouw en een kindje. Dat had ik een aantal jaren terug niet durven denken." Zijn moeder voegt daaran toe dat ze blij is met het werk van Moedige Moeders: "Ik heb m'n zoon terug en ik hoop dat dat bij de anderen ook gebeurt".

Volgens Moedige Moeders gebruikt zo'n zeventig procent van de jongeren in Bunschoten drugs. Vijftig procent zou volgens de organisatie echt verslaafd zijn. Moedige Moeders bestaat inmiddels tien jaar en maandagavond werd dat jubileum ook gevierd.

 

Café Tinto, 22 januari 2015, deel 3 - Tini de Graaf - Moedige Moeders Website: www.family7.nl

 
 

10 Jarig bestaan moedige moeders 03-11-2014

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu