3mmc en 4mmc - www.moedigemoedersspakenburg.com

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

3mmc en 4mmc

Is 3-MMC hetzelfde als miauw miauw?

3-MMC is een afgeleide van 4-MMC (Miauw Miauw). In 2012 werd 4-MMC illegaal en kwam 3-MMC (Poes) als nieuwe, legale variant op de markt. Dit betekent niet dat deze twee varianten hetzelfde zijn. Wel hebben zij ongeveer hetzelfde effect.

Wat doet 3M met je lichaam?

3-MMC werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Gebruikers voelen zich alert, euforisch en energiek en ze hebben de behoefte om meer contact te maken en te praten. Ook ervaren ze meer zelfvertrouwen.

Hoe lang duurt het voor 3-MMC werkt?
De effecten van 3 mmc zijn bij slikken voelbaar na 20 tot 60 minuten (afhankelijk van hoeveel je vooraf gegeten hebt). Bij snuiven voel je de werking al na een paar minuten. Nadat je de effecten begint te voelen, bereik je vrij snel je piek.

Is miauw miauw gevaarlijk?
BIJWERKINGEN MIAUW MIAUW Met name bij hoge doseringen en langdurig gebruik kunnen negatieve effecten optreden. Gebruikers melden: hoofdpijn, hartkloppingen, verwardheid, angst en paranoia. Ook hebben ze last van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, transpiratie, pijn in de hartstreek en neusbloedingen (bij snuiven)4-MMC
4-MMC, mefedron of miauw miauw: wat je moet weten
4-MMC is een designer drug of NPS en werd in Europa sinds 2008 verkocht als plantenvoeding of als badzout. Het middel is verkrijgbaar in de vorm van kristallen, poeder of capsules. Soms wordt het verkocht in pilvorm als XTC . Andere namen zijn mefedron (of mephedrone), miauw miauw, Mefi, M-CA, Bubble en Drone.

4-MMC lijkt qua stof erg op zijn kleine broertje 3-MMC. Dat wil niet zeggen dat de effecten en risico’s hetzelfde zijn. In 2012 werd 4-MMC verboden en werd 3-MMC als alternatief verkocht.

Wat doet 4-MMC met je lichaam?
Gebruikers voelen zich euforisch, energiek, tintelend, waarderen muziek beter, zijn open en krijgen de neiging op veel te praten. Het effect is enigszins vergelijkbaar met dat van MDMA (XTC), maar het effect dat je je betrokken voelt met anderen is minder.

Hoelang werkt het
De werkingsduur van miauw miauw is 1,5-3 uur. Bij snuiven werkt het na enkele minuten. De werkingsduur is 45 minuten a 1,5 uur. Nadat het uitgewerkt is kunnen mensen nog een paar uur lang niet slapen.

Bijwerkingen
Met name bij hoge doseringen en langdurig gebruik kunnen negatieve effecten optreden. Gebruikers melden hoofdpijn, hartkloppingen, verwardheid, angst en paranoia. Ook hebben ze last van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, transpiratie, pijn in de hartstreek en neusbloedingen (bij snuiven)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu