Poppers - www.moedigemoedersspakenburg.com

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Poppers

Soort Drugs

Gevolgen op korte termijn

Gevolgen op lange termijn

Geestelijk verslaving

Lichamelijke verslaving

Poppers

Duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, coördinatiestoornissen, verwardheid en zelfs bewusteloosheid.

Er kunnen bijwerkingen optreden zoals duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, coördinatiestoornissen, verwardheid en zelfs bewusteloosheid. Ook irritatie van de luchtwegen en bloedarmoede worden vaak beschreven. Poppers irriteren de huid en slijmvliezen en mogen daar dus niet rechtstreeks mee in contact komen.

Ja

Nee

Wat is het?
Poppers zijn flesjes of capsules waarin een vloeistof zit die snel verdampt en gemakkelijk ingeademd kan worden. Deze vloeistof bestaat uit amylnitriet, butylnitriet, cyclohexylnitriet of alkylnitriet. De naam ‘poppers’ is afgeleid van de oorspronkelijke verpakking, die bij het openen een ‘poppend’ geluid maakte. Ze zijn populair in de homoscene, maar ze worden ook gebruikt in het uitgaansleven of thuis.

Poppers vallen onder de wet op de geneesmiddelenvoorziening en zijn daarom legaal, mits op doktersrecept verkregen. Ze waren verkrijgbaar bij seksshops, maar zijn nu alleen nog in het grijze circuit te koop. Strikt gezien zijn het geen drugs, omdat ze niet direct op het bewustzijn inwerken.

Wat zijn de risico's?
Sommige mensen krijgen geen genoeg van poppers en kunnen er geestelijk afhankelijk van worden. Mensen die harttabletten gebruiken kunnen beter geen poppers gebruiken vanwege het gevaar op het ontstaan van problemen met de bloeddruk. De combinatie van poppers met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten. Vooral de combinatie met middelen tegen erectieproblemen kan levensgevaarlijk zijn.

En dan nog dit:
Hoewel er niets bekend is over dit middel en zwangerschap, is het onverstandig om tijdens zwangerschap en borstvoeding drugs te gebruiken.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu